KALĖDINIS VARŠKĖS IR MORKŲ PYRAGAS

Nemeluosiu – šiek tiek liūdna, kad švenčių nesutiksiu su šeima, bet tuo pačiu suprantu, kaip dabar svarbu visiems būti atsakingiems, sąmoningiems ir likti namuose, todėl šventinę nuotaiką namie kuriame dviese su Matu. Mums labai norisi ne tiesiog “atbūti”, o iš tiesų švęsti artėjančias šventes, kad ir be pačių myliausių žmonių šalia – nors su šeima sutarėme susiskambinti vaizdo skambučiais. Norime pasipuošti (ir aš būtinai pasidažysiu raudonai lūpas), gražiai pasidengti stalą, pasigaminti ar užsisakyti skanaus maisto, užsidegti žvakių, įsijungti muzikos. Tegul šitas laikas būna skirtas ne liūdesiui, o dėkingumui ir meilei.

Per visas didžiausias metų šventes mama yra tas žmogus, kuris rūpinasi nuostabiai gardžiais patiekalais ant mūsų stalo (mes su broliu dažniausia esam tik dešnioji jos ranka) – šiemet maisto meniu kuriu pati ir mūsų namuose jau nuo savaitgalio kvepia Kalėdomis. Kepiau laaabai skanų varškės ir morkų pyragą. Gavosi toks puikus, kad negaliu receptu nepasidalinti su Jumis! Tuo pačiu noriu visiems palinkėti šiek tiek sustoti, jaukiai praleisti laiką namuose ir tuo pasidžiaugti. Let’s celebrate life!

Reikės: 

DVARO varškės 9% 200 g

– 200 g viso grūdo kvietinių miltų (galima naudoti ir avižinius/migdolų/kokosų miltus)

– 3 kiaušinių

– 2 smulkiai sutarkuotų morkų

– 2 v.š. aguonų

– 4 v.š. rudojo cukraus (galima naudoti agavų sirupą)

– 1 arbat. š. kepimo miltelių

– 2 arbat. š. cinamono

– 60  g graikinių riešutų

– 100 ml alyvuogų aliejaus

– Keli šlakeliai citrinos sulčių

– 100 g graikiško AMFORA jogurto (papuošimui) + šaukštas agavų sirupo (arba medaus) + mėgstamos uogos/riešutai ar kiti pyrago papuošimai

Gaminame:

1.Pirmiausia, didesniame inde sumaišome visus sausus pyragui skirtus produktus: miltus, aguonas, cinamoną, kepimo miltelius, graikinius riešutus (prieš tai riešutus susmulkiname).

2. Kitame inde išplakame kiaušinius, cukrų ir alyvuogių aliejų ir viską supilame į sausų produktų indą. Viską išmaišome.

3. Smulkiai sutarkuojame morkas ir suberiame į pyrago masę. Gerai išmaišome.

4. Tada dedame varškę – ją gerai sutriname ir išmaišome.

5. Įspaudžiame kelis šlakelius citrinos sulčių. Vėl viską išmaišome. Jeigu masė gaunasi per sausa – papildomai galima idėti keletą šaukštų graikiško jogurto.

6. Viską dedame į kepimo formą (aš naudojau nuimamais šonais) ir kepame orkaitėje 180 °C apie 30 minučių.

7. Atvėsus pyragui – papuošiame graikišku jogurtu (prieš tai jį sumaišome su agavų sirupu) ir mėgstamomis uogomis/riešutais arba kitais pyrago papuošimais. Skanaus!

Reklama sukurta su “Pieno Žvaigždės”

logo