UŽKANDIS X HUMUSAS

Šiandien geriausia draugė užkandžiui siūlo pasigaminti humusą iš avinžirnių. Avinžirniai nepaprastai naudingi organizmui! Aš juos labai myliu. Tikiu, pamilsi ir Tu.

Juose rasi seleno, mineralų, B grupės, P, A, E, C vitaminų, aminorūgščių, ląstelienos ir daug kitokio gėrio. + jie gerina virškinimo sistemą. Todėl dalinuosi sveiku užkandžio receptu, kuris tiks ir tada, jei užklups netikėti svečiai. Tikiuosi greit išbandysi!

Tau reikės:

– 2 skiltelės česnako

– ciberžolė

– sezamų aliejus

– avokadas

– konservuoti avinžirniai

– 150 ml vandens

Viską sudėk į blenderį (tik aliejų galima pilti paskutinį jau į sutrintą masę) ir sumaišyk iki vientisos masės – ir vualia! Kam skanu, tinka ir citrinų sultys, ir druska, ir kiti mėgstami žalumynai. Aš humusą skanauju su daržovių šiaudeliais, rugine pilno grūdo duona arba ryžių trapučiais.

logo