TV3 LAIDA “KULINARINIS DETEKTYVAS” | MĖSOS KEKSAS

Jau šį sekmadienį 9:00 h TV3 laidoje “Kulinarinis detektyvas” gaminsiu mėsos keksą arba kitaip – antienos teriną (duck terrine)! Receptas labai paprastas, bet keksas nepaprastai skanus. Net neabejoju, kad patiks ir Jums, o gal net papildys Kalėdų stalą.

Ko reikės?

– 100 g džiovintų slyvų ir spanguolių

– 50 ml brendžio

– 500 g maltos kalakutienos

– 400 g ančiukų kulšelių mėsos

– 200 g šviežių ančiukų kepenėlių

– 1 svogūno

– 50 g sviesto

– 1 kiaušinio

– 50 g pistacijų

– Rūkytos paprikos

– Majonezo (galima rinktis neriebų, o dar geriau naminį)

Jei slyvos didelės, perpjaukite. Užpilkite jas ir spanguoles brendžiu. Palikite, kad pastovėtų. Tada trumpai – 1-2 minutes pakepinkite kepenėles svieste. Stambiai supjaustykite (aš pjaustau keptuvėje). Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite svieste.

Sumaišykite kiaušinį, maltą kalakutieną, pjaustytą antieną bei ančiukų kepenėles, įberkite druskos, sudėkite svogūnus, džiovintus vaisius su visu skysčiu, pistacijas. Išmaišykite. Sukrėskite faršą į formą, išlyginkite. Patepkite majonezu, pabarstykite rūkyta paprika, ir kepkite apie valandą įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.

logo