TOBULA DOVANA | KALĖDŲ BROWNIE

candy

Žinau, kad visada taip norisi pradžiuginti mylimus žmones, pirkti dovanas ir nustebinti. Ypač per Kalėdas. Bet juk dovana – tai nebūtinai brangus daiktas, sutinki?

Todėl šiais metais artimiems noriu dovanoti emocijas ir skonius (tuo labiau, kad šiandien dar ir mano brolio gimtadienis). O tą padarysiu su naminiu brownie pyragu, kuris bus kiek kitoks. Kažkas iš sekėjų net pajuokavo, kad atrodo kaip meno kūrinys. Ir negaliu su tuo nesutiki – jame daug meilės, o emocija garantuota!

img_9866img_9870

Bet aš kaip visada sugalvojau sveikesnę brownie versiją. Pavyzdžiui, vietoj įprastų kvietinių miltų, naudojau ryžių, taip pat rinkausi juodą šokoladą ne mažiau kaip 70% kakavos. Aišku, drąsiai galima eksperimentuoti kaip norisi – keisti miltus, cukrų ar šokoladą. Virtuvėje fantazijai ribų nėra.

candy

Tau reikės:

– 150 g ryžių miltų

– 300 g rudojo cukraus

– 3 a. š. kepimo miltelių

– apie 170g sviesto

– 4 vnt. kiaušinių

– 4 g druskos

– 200 g juodojo šokolado (ne mažiau 70% kakavos) ir dar apie 150 g aplieti

 

Įkaitink orkaitę iki 170 °C . Paruošk kepimo indą ir išklok jį kepimo popieriumi. Sumaišyk miltus, druską ir kepimo miltelius. Šokoladą ir sviestą ištirpink garų vonelėje iki vientisos masės, tada į masę suberk cukrų ir išplak. Sudėk kiaušinius ir vėl viską išmaišyk. Tada suberk miltus ir masę gerai išmaišyk. Viską supilk į kepimo indą ir kepk apie 30 min. (ar iškepė aš tikrinu su mediniu pagaliuku – nereikia perkepti, bet nereikia ir per anksti ištraukti iš orkaitės, pyragas turi būti kiek šlapesnis). Iškepus palaukti kol atauš, tada supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, aplieti juodu šokoladu ir dėti į šaldytuvą sustingti.

Tegul prasideda magiškas metas!