PEANUT BUTTER.

IMG_3818

Kai neturime daug laiko gaminti, bet greitai norisi kažko skanaus ir saldaus į pagalbą visada ateina ryžių trapučiai su traškiu žemės riešutų sviestu ir medumi. Skaninti siūlau vaisiais. Man skaniausias yra žemės riešūtų sviesto, cinamono ir bananų derinys.

Aš esu saldus žmogus, bet greita medžiagų apykaita negaliu pasigirti, todėl bent jau man tai yra toks didžiulis atradimas… Valgydama tokį skanėstą galiu per daug nesigraužti, kad nepuoselėju savo kūno – apie riešutų naudą ir maistingumą tikriausiai visi puikiai žinome. Tik noriu pastebėti, kad viską reikia vartoti saikingai! Jokiu būdų žodžiai “sveika” ar “nekenkia” nereiškia, kad galima vienu prisėdimu sušveisti 3 lėkštes. Be to, tokį užkandį aš renkuosi pirmoje dienos pusėje vien todėl, kad vaisius stengiuosi valgyti iki 15 valandos.

IMG_3819

Žemės riešutų sviestą tikrai galima keisti bet kuriuo kitu mėgstamų riešutų sviestu (anakardžių/migdolų), o geriausia jei toks sviestas yra “rankų darbo”. Jį gan paprasta pasigaminti patiems (jei bus poreikis receptą būtinai paskelbsiu).

O ką Jūs renkatės užkandžiui?