KUKURŪZŲ MILTŲ BLYNELIAI SU ŠILAUOGĖMIS

Photo / Andrius Burba

Sveikinu visas drauges su pavasariu! Ta proga – specialus desertinės „Atostogos“ receptas pagal savininkę ir virtuvės šefę Svetlana Vaganova. Tikiu, kad šie blyneliai privers apsilaižyti pirštus!

Tau reikės:

– ¾ stiklinės pilno grūdo miltų

– ½ stiklinės kukurūzų miltų

– 2 šaukštelių kepimo miltelių

– žiupsnelio druskos

– banano

– 1 stiklinės migdolų pieno

– 3 kiaušinių baltymų

– 1 stiklinės šilauogių

– vanilės ankšties, sėklytes išvalyti

– 2 šaukštelių sviesto

– klevų sirupo arba lieso jogurto

Viename inde sumaišyk sausus ingredientus, kitame – bananą, pieną, sviestą, vanilę ir iki standžių putų išplaktus baltymus. Abi gautas mases sumaišyti ir į tešlą dėk šilauoges. Kepk įkaitintoje keptuvėje apie 3 min.

logo