ISPANIŠKAS DELIKATESAS VOS PER 2 MINUTES

Photo / Monika Rukaitė

Dažnai sulaukiu klausimų apie savo figūrą ir tai, kaip atrodo mano mityba. Prisipažinsiu, stebuklingo recepto neturiu. Tačiau mielai su Jumis dalinuosi kasdieniais savo atradimais – ypač virtuvėje. Vis dėl to, atsiranda žmonių, kurie vis dar mano, kad norint turėti trokštamą figūrą ir geresnę savijautą reikia valgyti tik salotas ir obuolius. Bet tai ne tiesa! Subalansuotos mitybos pasaulis yra labai įvairus ir nepaprastai įdomus.

Trumpai apie mano pagrindinius mitybos principus: angliavandenius stengiuosi valgyti pirmoje dienos pusėje iki 15–16 val. Vadinasi, po 16 val. – jokios duonos, kruopų, vaisių ir kitų angliavandenių. Tai plačiai paplitusi angliavandenių vartojimo rekomendacija, tačiau ji nebūtinai visiems ir visada tinka. Visgi reikėtų įsidėmėti, kad bandelė netaps sveikesnė suvalgyta pusryčiams. Žinoma, idealiausia būtų susidaryti individualų mitybos planą pagal dienos ritmą. Jei kalbėtume apie antrą dienos pusę ir vakarienę, visada renkuosi lengvą, baltyminį maistą – salotas, šviežias ar garintas daržoves, žuvį, varškę ir pan. Asmeniškai man dažnai pritrūksta ne kiek idėjų, bet laiko pasigaminti skanų ir maistingą patiekalą. Dėl to esu daugiau nei laiminga, galėdama su Jumis pasidalinti naujiena ir produktu, kuris neturi analogų Baltijos šalyse – VIČI „Plateadas de Mar“. Tai ispaniškas delikatesas, kurį pasiruošti užtrunku vos dvi minutes!

Geriausias dalykas ne tik lengvas paruošimas, bet ir tai, kad „Plateadas de Mar“ surimi unguriukai yra be glitimo, turi daug baltymų ir mažai angliavandenių, tuo pačiu yra labai naudingi žmogaus organizmui. Mums su Matu tai yra atradimas virtuvėje, nes dažnai grįžę namo po darbų neturime laiko ir noro ilgai sukiotis prie puodų. Labai patogu tai, kad šie surimi unguriukai yra paruošti kepimui. Viskas ką reikia padaryti – iš pakuotės dėti tiesiai į keptuvę ir apkepti.

Labiausiai surimi unguriukai man patinka kartu su juoda duona ir keptu kiaušiniu arba tiesiog su vyšniniais pomidorais – tiesiog tirpsta burnoje. Yra net 4 skirtingi „Plateadas de Mar“ ispaniško delikateso skoniai – natūralus, česnakų skonio (mano mėgstamiausias), čili skonio ir su krevetėmis. Įsigyti galima didžiosiose Maxima, IKI ir barbora.lt. O dabar, kad jau už lango ruduo, pasimėgaukim Ispanija ir jos skoniais savo lėkštėje!

Sukurta su VIČI

logo