ŠALDYTO EKOLOGIŠKO JOGURTO UŽKANDIS SU BRAŠKĖMIS IR RIEŠUTAIS

Nors praėjo jau daugiau nei pusė vasaros, bet gaivių užkandžių vis tiek norisi. Todėl šiandien dalinuosi labai lengvai paruošiamu, subalansuotu ir skaniu užkandžiu, kurį pagaminti užtruksite mažiau nei 10 minučių (šaldymo procesas užtruks ilgiau, tačiau daryti jau nieko nebereikės). Gaunasi beveik kaip ledai tik sveikesnė versija ir be laktozės!

KO REIKĖS:

– 370 g BIOS natūralus ekologiškas jogurtas

– Agavų sirupas (pagal skonį – aš dėjau 1,5 š.)

– Braškės (galima naudoti ir kitas mėgstamas uogas)

– Mėgstami riešutai

– Lukštentos kanapių sėklos

GAMINAME: 

1. Supjaustome braškes.

2. Peiliu ant pjaustymo lentelės susmulkiname riešutus.

3. Atskirame inde sumaišome jogurtą, agavų sirupą ir kanapių sėklas.

4. Sudedame braškes ir riešutus (šiek tiek jų pasiliekame, kad galėtume uždėti ant viršaus).

5. Pasiruošiame skardą ir uždedame kepimo popierių – kad užšaldžius lengviau būtų išimti užkandį.

6. Masę sudedame į skardą ir šaukštu paskirstome tolygiai.

7. Ant viršaus papildomai uždedame braškes ir riešutus.

8. Uždengiame skardą maistine plėvele.

9. Palaikome šaldiklyje 2 – 4 valandas (aš laikiau per naktį) ir… mėgaujamės gaiviu užkandžiu!

Reklama sukurta su “Pieno Žvaigždės”logo